De ce aleg tinerele jobul de videochat?

Te-ai gandit vreodata ce anume le atrage pe tinere sa lucreze in videochat? Cu siguranta vei gasi foarte multe raspunsuri la aceasta intrebare si pe tot atat de multe pareri despre aceasta meserie, atat pozitive, cat si negative.

Fiind o meserie care inca putem spune ca abia este descoperita in Romania, videochatul atrage foarte multe pareri pro sau contra, asta in functie de nivelul de informare si cunostinte al personaelor respective.

Ca de exemplu, daca vei intreba o persoana mai in varsta ce parere are despre aceasta meserie atunci cu siguranta aceasta iti va oferi un raspuns in care va considera videochatul o activitate pusa puternic sub semnul intrebarii, una pe care o vor privi cu lipsa de incredere. Pe de alta parte, daca vei cere parerea unor persoane mai tinere, mai informate si care au o mentalitate mult mai deschisa atunci raspunsul va fi unul cu totul diferit, acela ca videochatul este unul dintre joburile prezentului si totodata unul care ofera numeroase oportunitati, pe care de altfel putine alte meserii le mai impartasesc in prezent.

Asadar, sa vedem cu toate acestea ce inseamna aceasta meserie de fapt, ce avantaje ofera si daca sunt motive pentru a fi blamata.

Online-ul este prezentul

Avand in vedere cat de mult a avansat tehnologia, mediul online este in momentul de fata unul dintre cele mai importante locuri in care se poate gasi un job decent si care ofera numeroase alte avantaje fata de un job clasic.

Din randul acestora face parte, clar, si videochatul. Foarte multe tinere prefera sa lucreze in fata unei camere video, avand parte de confort ridicat si totodata de un control deplin. Pana la urma cine nu si-ar dori asa ceva?

videochat

Sunt foarte multe avantaje pe care mediul online le ofera. Pe langa faptul ca numarul de utilizatori este unul cat se poate de ridicat si mereu in crestere, veniturile realizate, mai ales in videochat, sunt pe masura.

In conditiile in care accesul la internet devine din ce in ce mai usor de realizat, socializarea capata noi dimensiuni, fiind posibil ca in prezent sa poti comunica cu orice persoana, din orice zona a planetei.

Cat este de legala aceasta activitate?

Foarte multe dintre persoanele care nu inteleg cum functioneaza aceasta activitate o privesc cu neincredere sau mai grav, o asociaza cu lipsa de legalitate ori prostitutia. Nimic mai fals! Trebuie sa stii ca videochatul este o meserie complet legala in Romania si atunci cand se colaboreaza cu un studio profesionist corectitudinea si seriozitatea sunt principiile ce guverneaza.

Daca esti model de videochat ai parte de contract de munca, ai dreptul sa iti iei concediu, ai asigurare medicala, practic tot ceea ce trebuie sa iti ofere un angajator.

Videochat = prostitutie?

Mai mult decat atat, videochatul nu are nici o legatura cu prostitutia. In primul rand nu exista nici un contact fizic intre modele si admiratori, iar in ce de-al doilea rand, este o simpla forma de socializare in care fiecare persoana are completa libertate si face doar ceea ce simte ca-i face placere.

Totodata, e foarte interesant faptul ca multe dintre modelele care lucreaza in aceasta industrie au prieteni care le asteapta acasa, acestia stiind foarte clar ca este vorba despre profesionalism si nici vorba de inselat.

Ca idee de final, videochatul are in continuare multe pareri diferite, insa totul tine de cat de deschisa este mentalitatea unei persoane, cat este de informata aceasta si perspectiva din care sunt privite lucrurile. Cu toate acestea, ultimii ani au insemnat o puternica schimbare asupra modului in care este vazut videochatul, iar asta arata ca lumea incepe sa inteleaga cu adevarat ceea ce presupune.

Related posts